Divemaster cursus

Divemasters gevraagd ! Kom bij de groep !

Heb jij een hartstochtelijke, niet aflatende passie voor duiken ? Of houd je er gewoon van met heel je hart ? Denk dan eens na over wat voor werk je het liefste zou doen en word PADI Divemaster.
Als jij je bij de groep aansluit door PADI Divemaster te worden, sluit je je aan bij de grootste en meest gerespecteerde duikgroep van de wereld, namelijk die van PADI-professionals. Het gaat hier om PADI Divemasters en Instructors die allen een passie voor duiken hebben en actief begaan zijn met de gezondheid van de onderwaterwereld.

De PADI Divemaster-cursus

Op zoek naar de eerste carrièrestap de duikwereld in ? Je avontuur op sportduikinstructeursniveau begint met het PADI Divemaster-programma. In dit programma werk je nauw samen met een PADI Instructor. Je breidt je duikkennis uit en je verfijnt je vaardigheden tot ze op professioneel niveau zijn. De PADI Divemaster-opleiding ontwikkelt je leidinggevende kwaliteiten, waardoor je gekwalificeerd wordt om toezicht te houden op duikactiviteiten en je instructeurs kunt assisteren met cursisten. PADI Divemaster zijn is een vereiste om deel te kunnen nemen aan de cursussen PADI Assistant Instructor en PADI Open Water Scuba Instructor.

Wat je leert

Tijdens het PADI Divemaster-programma leer je via zowel klassikale les als zelfstudie leiderschapskwaliteiten voor de duiksport. Je rond watervaardigheden af en je uithoudingsvermogen wordt getest, en je doet trainingsoefeningen die je organisatietalent en probleemoplossend vermogen uitbreiden, en je helpt anderen om beter te leren duiken. Deze kennis breng je in de praktijk met een gestructureerde stage of een serie praktijk oefeningen.
Tijdens je Divemaster-opleiding breid je je duikkennis uit, scherp je je vaardigheden aan en neemt je zelfvertrouwen toe. Als je eenmaal PADI Divemaster bent, zul je je verworven competenties aanwenden om andere duikers te begeleiden, te coachen en te stimuleren. Je zult het bijzonder leuk gaan vinden om hen betoverd te zien raken door de wondere onderwaterwereld.

Waarin je les kunt geven

Als je als PADI Divemaster bent gebrevetteerd, ben je bevoegd om :
Zowel bij cursussen als andere activiteiten toezicht te houden, door duiken te plannen, organiseren en te begeleiden
Een PADI Instructor assisteren tijdens de trainingsessies bij iedere PADI-cursus voor duikers.
De PADI Skin Diver-cursus en het PADI Discover Snorkeling programma uitvoeren.
De PADI Discover Local Diving-ervaring geven.
Het PADI Scuba Review-programma geven.
Indien gekwalificeerd als Discover Scuba Duiker leider, het PADI Discover Scuba Diving programma  geven.
De kwalificatie PADI Digital Underwater Photographer Specialty Instructor behalen en de specialty PADI Digitale onderwaterfotografie geven.
Cursisten van de Open Water Diver cursus zelfstandig begeleiden op het verkenningsgedeelte van opleidingsduiken 2, 3 en 4 van de Open Water Duiker cursus .
Maximaal twee cursisten per gebrevetteerde Divemaster.

Met Open Water Duiker cursisten meegaan onder indirect toezicht van een PADI Instructor:
bij het aan de oppervlakte naar het punt van instap/uitstap zwemmen, en tijdens navigatieoefeningen.
als de instructeur een vaardigheid geeft, zoals afdalen of opstijgen, kan een Divemaster bij de andere cursisten blijven (een cursist alleen of een buddyteam)
Met cursisten mee te gaan tijdens Adventure Dives of de opleidingsduiken van de specialty’s, onder indirect toezicht van een PADI Instructor.
De PADI Seal Team AquaMissions te geven.
Vervolgduiken te geven onder indirect toezicht van een instructeur voor deelnemers aan Discover Scuba Diving, nadat de deelnemers de eerste duik naar tevredenheid hebben afgerond met een PADI Instructor.
Emergency First Response-cursussen te geven als je voor de Emergency First Response Instructor-cursus bent geslaagd.
Vergelijk waarin je les kunt geven wanneer je je professionele duikopleiding voortzet

De duikuitrusting die je gebruikt

Je gebruikt alle basisduikuitrusting en een aantal duikaccessoires zoals een duikleitje, duikmes, kompas, duikhorloge , enz.
Het wordt zeer aanbevolen dat je al je eigen duikuitrusting hebt, omdat je duikvaardigheden beter worden als je je eigen spullen goed kent.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt:

De PADI Divemaster Kit bevat alles wat je nodig hebt om met het PADI Divemaster-programma te beginnen. Het volledige pakket materiaal bevat:

Verplicht

PADI Divemaster Manual
PADI Instructor Manual
RDP – tabel en eRDPML inclusief bijbehorende gebruiksaanwijzingen
The Encyclopedia of Recreational Diving
Leitjes voor Divemaster
Logboek
Divemaster-kandidaten moeten de PADI Divemaster-video bekijken.

Aanbevolen

PADI’s Guide to Teaching
Diving Knowledge Workbook of Dive Theory Online
Scuba Tune-up Guidebook
Contacteer een duikwinkel of resort met de onderscheiding PADI Five Star IDC als je dit product wilt aanschaffen.

Deelnamevereisten

Om deze cursus te doen, moet je 18 jaar oud zijn
PADI Advanced Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)
PADI Rescue Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
Binnen de afgelopen twee jaar de cursus Emergency First Response primaire en secundaire zorg  (of een kwalificerende cursus in reanimatie en eerste hulp van een andere organisatie) hebben afgerond.
Minimaal 40 duiken hebben gedaan om aan de cursus te beginnen, en 60 om gebrevetteerd te kunnen worden.
Fit genoeg zijn om te kunnen duiken en een Medische verklaring (pdf) inleveren die binnen het voorgaande jaar door een arts is ondertekend.
De kostprijs voor deze cursus kunnen wij U bezorgen op aanvraag.