PADI Advanced Open Water Duiker cursus

Verkenningsduiken, opwinding, ervaringen.
Daar gaat het bij de PADI Advanced Open Water Duiker cursus allemaal om. En nee, je hoeft niet gevorderd te zijn om de cursus te volgen.
Je kunt er meteen induiken na de PADI Open Water Duiker cursus.
De Advanced Open Water Duiker cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat jij je prettiger gaat voelen in het water.
Dit is een goede manier om meer duiken te maken, en tevens te blijven leren onder toezicht van je PADI Instructor.
Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden.
Je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken.
Je scherpt je vaardigheden aan door vijf avontuur duiken te maken waarin je kennismaakt met:

Onderwater navigatie
Duiken in dieper water (meestal tussen de 18 en 30 meter)
Drie andere avontuur duiken naar keuze

Waarom het zo leuk is:

Jouw keuze !
Een van de redenen dat de Advanced Open Water Duiker cursus zo leuk is, is dat je samen met je instructeur de keus hebt uit 15 verschillende avontuur duiken voor het afronden van je cursus.
Je kunt digitale onderwaterfotografie uitproberen, wrakduiken, nachtduiken, duiken met onderwaterscooters, trimtechniek en veel meer.

Krijg erkenning !
Iedere avontuur duik van de PADI Advanced Open Water Duiker cursus mag meetellen als de eerste duik van de betreffende PADI Specialty Duiker cursus.

Wat je leert :

De kennis en de vaardigheden die je in de Advanced Open Water Duiker cursus leert zijn afhankelijk van je interesses en de avonturen die je beleeft, maar de cursus bevat altijd:

Praktische aspecten van diepduiken
Fysiologische aspecten van diepere duiken
Meer manieren om je onderwater kompas te gebruiken
Hoe je navigeert aan de hand van zwemslagen, visuele referentiepunten en tijd
Hoe je je duikcomputer en RDP (Recreationele Duik Planning) beter kunt gebruiken.
En nog veel, heel veel meer, afhankelijk van de avontuur duiken die je kiest.
De duikuitrusting die je gebruikt
Je gebruikt al je basisuitrusting, inclusief je onderwater kompas. Afhankelijk van welke drie avontuur duiken die je kiest, probeer je misschien ook onderwatercamera-apparatuur, onderwaterscooters, een duiklamp, een droogpak, hefballonnen, een duikvlag/drijver of andere gespecialiseerde uitrusting uit.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

Het ‘Avontuur in duiken’ handboek en de dvd geven informatie over meer dan zestien soorten ‘specialty’ duiken. Je gebruikt ze als leidraad bij het verbeteren van je duikvaardigheden en ter voorbereiding op nieuwe ervaringen en avonturen.
Nieuwsgierig geworden naar nachtduiken ? Sla het hoofdstuk over nachtduiken open. Als je de vaardigheden hebt bekeken zal je instructeur je op je eerste nachtduik avontuur begeleiden.
Moeite met onderwater navigatie? Bekijk het hoofdstuk over onderwater navigatie en geef je dan bij je PADI Instructor op voor de navigatieduik.

Deelnamevereisten

Om deze cursus te doen, moet je

PADI Open Water Duiker zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)
15 jaar oud zijn (12 voor Junior Advanced Open Water Duiker)

Je volgende avontuur

Nadat je een specialty in de Advanced Open Water Duiker cursus hebt uitgeprobeerd, wil je waarschijnlijk de hele cursus volgen en meer leren:
Bergmeerduiken, AWARE-visherkenning, bootduiken, diepduiken, onderwaterscooter, stromingsduiken, droogpak duiken, multi-niveau  en computerduiken, nachtduiken, trimtechniek, zoeken en bergen, onderwaterbiologie, onderwater navigatie, onderwaterfotografie, onderwater videografie, wrakduiken.

De PADI Advanced Open Water duiker cursus bij onze duikschool kost 300 €.
Inbegrepen in de cursus is het PADI ‘Avontuur in duiken’ handboek, het evalueren van de kennisvragen aangaande de gekozen en verplichte (diepduiken & navigatie) avontuur duiken.
5 buitenduiken met PADI instructeur of PADI duikmeester. Uw international erkende PADI Advanced duiker certificatie kaart.